Om oss

Om oss

Cello och sång
Med sin musikaliska utstrålning och sina reflektioner om livets allvar och lek uppskattas Esborn Duo i de mest skiftande sammanhang – i kyrkan såväl som på krogen, på stora som små fester, seriösa eller lättsamma. Kombinationen sång och cello ger en ovanlig och speciell klang och samspelar på ett högst personligt sätt.

Lennart
cellosolist och kammarmusiker med stor musikalisk bredd, har utvecklat cellons möjligheter.
I Lennarts arrangemang blir cellon såväl en andra soloröst, som en ackompanjerande gitarr eller en hel orkester! Lennart har bl.a. arbetat många år som musiker och kompositör på Angereds Teater och Folkteatern i Göteborg. Till vardags arbetar Lennart med estetelever på Alströmergymnasiet i Alingsås. Anlitas i olika sammanhang som tonsättare och arrangör. Nu senast gavs bl.a. fem sånger för kör – ”Livet under solen”, ut på Bo Ejeby Förlag.

Monica
har en omtyckt och omfångsrik soloröst som rör sig fritt mellan musikens olika genrer. Monica skriver en hel del texter och har även stor del i utformningen av musikarrangemangen i Esborn Duo. I bagaget har hon bl.a. tio år i showgruppen Spader Dam och Göteborgs Symfoniska Kör. Hon anlitas som manusförfattare och regissör i konstnärliga projekt. Monica är utbildad lärare, journalist och präst! Hon har arbetat 15 år som lärare och under senare år som församlingspräst och som projektledare på Göteborgs stift. Hon var också under ett antal år IKT-samordnare i Alingsås och skriver regelbundet om IKT-frågor och annat som intresserar henne för olika tidskrifter. Hon arbetar nu som utvecklingsledare IKT i Lerums kommun.