Kör & Sceniska projekt

Esbornduo fungerar ofta som ledare för workshops och som resurspersoner i samband med
sceniska projekt. De hjälper till med sceniska uttryck, rörelser, skriver musik och arrangemang och texter. Det kan vara temakonserter, gudstjänster, krogshower och teaterföreställningar.
Samarbeten med körer ligger särskilt varmt om hjärtat.

Lucia f Syrakusa2

Tillsammans med kören ”Angelus” i Alingsås har de arbetat fram tre föreställningar:
I tid och evighet, Lika Olika, Hjärtsikt, Replay och Circle of Light, en mässa – Angelusmässan och hösten 2014 – Colores med musik av Karl Jenkins

Under sommaren 2011 skrev vi text och musik till minimusikaloperan ”Lucia från Syracusa” som framfördes åtta gånger i Christinae Kyrka i oktober under Ljus i Alingsås. Sex solister, kör och liten orkester. Monica stod också för regin. Hon skrev också 2013  ”Musik-Directuren” –  en föreställning i upplysningstid, om industrimannen och musikpersonen Patrick Alströmer och hans dotter Margaretha Hedvig. Förställningen innehöll 1700-tals musik som Lennart satt samman och som framfördes av en kammarensemble i Christinae Kyrka.

Efter att ha fått personliga kontakter i en västafrikansk by har de även intresserat sig för Västafrikansk musik och dans både här hemma och i Gambia. Detta blandar de gärna in i såväl workshops och projekt, som i sin underhållning.