Kör & Sceniska projekt

Esbornduo fungerar ofta som ledare för workshops och som resurspersoner i samband med
sceniska projekt. Vi hjälper till med sceniska uttryck, rörelser, skriver musik och arrangemang och texter. Det kan vara temakonserter, gudstjänster, krogshower och teaterföreställningar.
Samarbeten med körer ligger oss särskilt varmt om hjärtat.

Lucia f Syrakusa2

Tillsammans med kören ”Angelus” i Alingsås har vi arbetat fram ett flertal föreställningar:
I tid och evighet, Lika Olika, Hjärtsikt, Replay och Circle of Light, en mässa – Angelusmässan och hösten 2014 – Colores med musik av Karl Jenkins

Under sommaren 2011 skrev vi text och musik till minimusikaloperan ”Lucia från Syracusa” som framfördes åtta gånger i Christinae Kyrka i oktober under Lights in Alingsås med sex solister, kör och liten orkester. Monica stod också för regin. Hon skrev också 2013  ”Musik-Directuren” -  en föreställning i upplysningstid, om industrimannen och musikpersonen Patrick Alströmer och hans dotter Margaretha Hedvig. Förställningen innehöll 1700-tals musik som Lennart satt samman och som framfördes av en kammarensemble i Christinae Kyrka. 2017 skrev vi musikföreställngen ”Santa Claus Is Coming To Town” - för en skådespelare, kör och musiker om helgonet Nikolaus från Myra som vi idag känner som jultomten!. Monica skrev manus och stod för regin och Lennart komponerade musiken. Skådespelaren Peter Lorentzon gjorde huvudrollen.